SZENTENDREI HÍRHATÁR - Szentendre Rend-trend március

SZENTENDREI HÍRHATÁR
   
 2021.01.28.
 Csütörtök
Ma Károly, napja van.
Holnap Adél napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 03. 18. 16:06     


Szentendre Rend-trend március
Megérkezett a Szentendrei Rendőrkapitányság következő kiadványa, amelyben a márciusi aktuális információkat olvashatják.

Megérkezett a Szentendrei Rendőrkapitányság következő kiadványa, amelyben a márciusi aktuális információkat olvashatják.


Autósok, kerékpárosok figyelem!


Tavasszal egyre többen választják közlekedési eszközként a kerékpárt. A gyermekek is előveszik újra a bringákat, így egyre több kerékpáros jelenik meg városunkban. Nagyon fontos a biciklizéshez szükséges ruházat és a biztonsági felszerelés kiválasztása. Javasolt a megfelelő biztonsági felszerelések, például a térd-és könyökvédő, sisak használata, ezek  életet menthetnek! A kerékpárok ellenőrzést és karbantartást igényelnek, amit érdemes elvégezni az első használatba vétel előtt. Feltétlenül ellenőrizni kell a kormány, a fék, a gumiabroncs és a világító berendezések működését. Figyeljenek arra, hogy a kerékpárt sötétedés után ki kell világítani és vegyenek fel fényvisszaverő mellényt is, hogy az autósok időben észrevegyék Önöket. Aki kisgyermekkel kerékpározik, használjon gyerekülést, és ügyeljen arra, hogy az mindig tökéletesen legyen rögzítve a kerékpárhoz. A gyermek is viseljen biztonsági felszereléseket, bukósisakot és biztonsági övet!

Kérjük, hogy az autósok a kellő körültekintéssel, a sebességhatárok és követési távolság betartásával közlekedjenek, és a jó idő beköszöntével fokozottan figyeljenek a kerékpárosokra! Mindenkit hazavárnak!

 

A besurranásos lopások kivédhetők


A besurranásos lopásokat gyakrabban követik el a tavaszi, nyári időszakban, amikor a jó idő miatt az emberek napközben, és sokszor éjszára is nyitva hagyják az ablakokat, a teraszajtókat, vagy akár a bejárati ajtót.

A lakóházakban a nyitva hagyott nyílászárók megkönnyítik az elkövetők dolgát. Az alacsonyan elhelyezkedő, például földszinti lakásban lakók figyeljenek arra, hogy ne hagyják nyitva az erkélyajtót, ha nem tartózkodnak a lakásban. Gondosan zárják be a házak bejárati ajtaját, mert ha nem teszik, az illetéktelen látogatók akadály nélkül bejuthatnak a lakásba.

Nagyon fontos, hogy a kulcsokat soha ne akasszuk a bejárati ajtó közelébe, mivel, ha van, az ajtókon lévő kis ablakokon, vagy a levélbedobó nyíláson benyúlva, elérhetik a zárban lévő, vagy a közelben tartott kulcsokat, és így könnyen ki tudják nyitni az ajtót. A zárban semmiképpen ne hagyják benne belülről sem a kulcsot, mivel az egy speciális eszközzel kívülről is elforgatható.

Az enyhébb idő beköszöntével akkor is a besurranók áldozatává válhatnak, ha a kiskertekben szorgoskodnak. Figyeljenek arra, hogy miközben a kertben tartózkodnak, a kerti kiskaput és a ház bejárati ajtaját is tartsák zárva, és az ablakokat se hagyják nyitva. Ügyeljenek arra, hogy ne hagyjanak értéktárgyat őrizetlenül a teraszon.

 

Rajtunk is múlik. Ne váljunk bűncselekmény áldozatává!


Az elmúlt időszakban városunkban ismét megszaporodott a gépkocsi feltörések száma. Az elkövetők elsősorban az iskolák és óvodák környékére szakosodnak, kihasználva, hogy a rohanó szülő csak pár percre megy be az intézménybe úgy, hogy addig nem „cipel” magával semmit.

Kérjük a lakosságot, hogy semmilyen értéket ne hagyjanak látható helyen az autóban. Az sem megoldás, ha letakarják a táskákat egy kabáttal, vagy takaróval, akkor inkább tegyék azokat a csomagtartóba, a legjobb megoldás azonban, ha magukkal viszik.

Az utastérben ne hagyjanak táskát, csomagot, GPS-t, mobiltelefont, még egy üres szatyrot sem, mivel az elkövetőnek elég az, ha bízik benne, hogy valamilyen értéktárgyat rejt, és így is komoly kárt okozhat. Ne hagyják a kesztyűtartóban a gépkocsi papírjait, a bankkártyájukat, vagy a pénztárcájukat. Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak benne, mert az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat!

Kiszállás után ellenőrizzék, hogy bezárták-e az ajtókat, és a riasztót bekapcsolták-e. Ha van rá lehetőség, világítás alatt, bejárathoz közel, forgalmas helyen parkoljanak.

 

Esőcsatorna-lopás elkövetői kerültek rendőrkézre

 

Területünkön nagyobb számban jelentkeztek esőcsatorna lopások az elmúlt hónapokban. Nyomozóink nagyszerű munkát végeztek, sikerült az elkövetőket rövid időn belül elfogniuk, akik gyors pénzhez jutási lehetőséget láttak abban, hogy az ellopott vörösréz esőcsatornát eladják. A tapasztalat az, hogy az elkövetők fém átvevő telephelyeken eladják az eltulajdonított esőcsatornát. Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben nagyobb szállítmányt látnak, esetleg gyanús személyeket észlelnek környezetükben, akik hasonló bűncselekmények elkövetésével kapcsolatba hozhatók, értesítsék a Szentendrei Rendőrkapitányság Ügyeletét.

                                         

PEST MEGYEI RENDŐR – FŐKAPITÁNYSÁG

SZENTENDREI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

2000 SZENTENDRE, DÓZSA GYÖRGY ÚT 6/A.

szentendrerk@pest.police.hu

TEL.:  06-26/ 310-233


Forrás, fotó: Szentendrei Rendőrkapitányság


További hírek

  Ezeket a termékeket hívták vissza az elmúlt napokban
2021. 01. 26. 17:03 hirhatar.hu
  Új üzemeltetője lesz a Gundel étteremnek
2021. 01. 26. 17:03 hirhatar.hu
  Tehetségek kibontakozását segítő programok a Károlin
2021. 01. 26. 17:02 hirhatar.hu
  Az orosz tesztek alapján kapta meg a hazai engedélyt a Szputnyik V
2021. 01. 25. 18:19 hirhatar.hu
  Szanyi Tibor pártja önállóan indul a 2022-es választáson
2021. 01. 25. 18:19 hirhatar.hu
  Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért
2021. 01. 23. 19:45 hirhatar.hu
  Este nyolc után is kimehetnek majd az utcára, akiket már beoltottak
2021. 01. 22. 18:21 hirhatar.hu
  Cseh Katalin - ne járjon uniós támogatás Tiborcz Istvánnak
2021. 01. 22. 18:21 hirhatar.hu
  Orbán Viktor: A kormány várhatóan meghosszabbítja majd a rendkívüli jogrendet
2021. 01. 22. 18:21 hirhatar.hu
  Szikorának is elment az esze vénségére: „A Csikidamm hazaárulóktól el kell határolódni, meg kell tisztulni"
2021. 01. 21. 20:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport