. Ma Ervin napja van.
Alkalmi koncert a Fő téren
2012-06-12 07:32:58
Alkalmi koncert a Fő téren

Alkalmi koncert a Fő téren

Szombaton alkalmi koncertet adtak zeneiskolások a Fő téren. A koncert apropója, hogy új hangszerre lenne szüksége az ütősöknek. Erre próbáltak gyűjteni a vidám, hangulatos térzenével.


Rövid idő alatt sok embert csalogatott a fellépó együttes köré a sok ütős hangszer hangja, a ritmusos, 

 

A Zeneiskola ütős tanszakán 6-18 éves fiatalok tanulnak. Rendszeresen fellépnek fesztiválokon, versenyeken, kultúrális eseményeken. Akár egyénileg, akár csoportosan szerepelnek, rendszerint komoly sikereket érnek el.  2012-ben fellépnek például a Múzeumok éjszakája rendezvényen is. 

 

Az iskola szeretné a gyerekeket az ütős hangszerek minél több fajtájával megismertetni, de ezeket természetesen meg kell vásárolni. Most a vibrafon szerepel a terveikben. Ennek  vannak olyan tulajdonságai, amelyek más hangszerrel nem helyettesíthetőek. Sok olyan darab van, amelynek előadásához elengedhetetlen a vibrafon, ezért segítségével bővíthetik repertoárjukat. Ez egy elektroakusztikus,fémlapokból álló hangszer, amelyet puha ütővel szólaltatnak meg. Jazz-zenekarok rendszeresen használják ezt a hangszert. 

 

A gyűjtés érdekében jótékonysági koncertet tartottak, amelynek fővédnöke Wolf Péter volt. Ő mondta el megnyitó beszédében, hogy a "zenénél érthetőbb nyelv nincs a világon". Segítsünk hát, hogy a zene segítségével minél többen meg tudják érteni egymást, hogy minél több gyermek tudja megtanulni ezt a "nyelvet".

 

Mivel a Pest Megyei Önkormányzatnak nincs már lehetősége pályázaton pénzt szerezni hangszerek vásárlására

 

Ha sikerülne az ütős tanszak diákjainak megvásárolni ezt a hangszert, segítségével egészen biztosan újabb, még több kellemes zenei élménnyel tudnak majd megajándékozni minden érdeklődőt. Aki teheti, segítsen megvalósítani a gyerekek álmát, hogy meg tudják vásárolni az áhított vibrafont.




Utoljára frissítve: 2012-06-13 23:55:26

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>