. Ma Ervin napja van.
A nyelvtanulás új lehetősége
2014-01-31 17:08:21
A nyelvtanulás új lehetősége

A nyelvtanulás új lehetősége

A világ egyik legnépszerűbb nyelvoktatási alkalmazása vált magyar nyelven is elérhetővé.

 

A Duolingo, amely a világ egyik elsőszámú idegennyelv-tanulási platformja, már magyar nyelven is elérhető, és felhasználói teljesen ingyen tanulhatnak nyelveket akár interneten, akár iPhone- és Android-alkalmazásokon keresztül.

 

Az oktatóprogram húszmilliós felhasználói táborral rendelkezik, különlegessége, hogy nyelvi tanfolyamait a játékokhoz hasonlóan fejlesztették ki. Ezért a tanulás élménye egyszerre jutalmazó és addiktív.

    

Az alkalmazás nem csak most teljesen ingyenes a felhasználók számára, hanem a különleges finanszírozási modellnek köszönhetően az is marad. A cég az úgynevezett crowdsourcing modellen keresztül teremti elő a működéséhez szükséges forrásokat. Miután például egy felhasználó megtanulta az ételek megnevezését, lefordíthat egy menüt. Ezeket a fordításokat pedig a cég továbbértékesíti nagy, nemzetközi médiavállalatok számára. A Duolingo első ilyen jellegű ügyfelei között volt a CNN és a BuzzFeed amerikai hírportál is.

   

Jelenleg többek közt angol, francia, portugál, német, török, spanyol és magyar nyelven is elérhető a platform, amely kifejlesztette a nyelvi inkubátort, ahol önkéntesek munkájából születnek új kétnyelvű-tanfolyamok. Eddig több mint húszezer önkéntes jelentkezett, hogy a japántól a klingonig, számtalan nyelven oktasson. A Duolingo magyar verzióját is az inkubátor segítségével, a közösség tagjainak közreműködésével fejlesztették ki. A cég a közeljövőben további nyelveket is bekapcsol a szolgáltatásba.

   

Ez az oktatóprogram lett a világ egyik elsőszámú edukációs alkalmazása a Google Play és az iTunes alkalmazásboltokban is. Az Apple cég tavaly az Év iPhone alkalmazása, a Google webáruháza pedig a Best of the Best Android-alkalmazás díjat ítélte oda neki.

 

Forrás: MTI

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>