SZENTENDREI HÍRHATÁR - Szentendre Rend-trend december-január

SZENTENDREI HÍRHATÁR
   
 2020.10.30.
 Péntek
Ma Alfonz napja van.
Holnap Farkas napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 01. 22. 10:45     


Szentendre Rend-trend december-január
A már megszokott kiadványok újabb részével jelentkezik a Szentendrei Rendőrkapitányság. A mostani két hónapra vonatkozik, decemberre és januárra írja le a kapitányság munkáit, tapasztalatait, tanácsait.

A már megszokott kiadványok újabb részével jelentkezik a Szentendrei Rendőrkapitányság. A mostani két hónapra vonatkozik, decemberre és januárra írja le a kapitányság munkáit, tapasztalatait, tanácsait.

 

Az előző kiadványban a hideg, nyirkos idő, a megváltozott időjárási- és útviszonyok miatt a biztonságos közlekedésre hívtuk fel az állampolgárok figyelmét. Ez a mostani körülmények között is aktuális. Az ünnepek alatt, illetve mióta nagyobb mennyiségű hó esett le, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset szerencsére nem történt, de anyagi kárral járó annál több. A lefagyott, csúszós utak miatt sok volt a koccanás, és valamilyen szilárd tárgynak (útpadka, oszlop) csúszás. Mivel az igazi tél esetleg még csak most fog következni, továbbra is felhívjuk minden közlekedő figyelmét a fokozott óvatosságra, körültekintésre. A havas, lefagyott útburkolat csúszóssá teszi az útfelületet, ezért sebességüket minden esetben az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, és tartsák be a követési távolságot!

 

A téli időszak alatt kiemelt figyelmet fordítunk a hideg időben utcán tartózkodó, alvó személyekre, hogy még időben meg tudjuk akadályozni a kihűlést. December és január hónapban összesen négy intézkedésre került sor. Két esetben állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy az utcán egy átfagyott, hajléktalan személyt találtak, aki a megfagyástól félve segítséget kért. Két esetben pedig a szolgálatot teljesítő járőrök lettek figyelmesek utcán alvó személyekre. Mindegyik személyt sérülés nélkül, biztonságban helyezték el hajléktalanszállón, vagy olyan egyéb helyen, ahol melegben tudta eltölteni az éjszakát. Kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyeljenek egymásra, ha utcán tartózkodó vagy alvó személyre lesznek figyelmesek, értesítsék a rendőrséget, ne hagyják őket magatehetetlenül kihűlni a sokszor fagypont alatti, hideg időben!

 

Az ünnepek alatt jellemzően megszaporodnak az áruházakban elkövetett vagyon elleni bűncselekmények. Leggyakoribb a zseblopás, a bevásárló kocsin elhelyezett és őrzés nélkül hagyott táskalopás, valamint a nyitott gépkocsiból való lopás. Decemberben összesen négy ilyen eset fordult elő, kettő a METRO Áruházban, kettő pedig az Auchan Áruházban. A lopással okozott kár mindegyik esetben elérte a bűncselekményi értékhatárt, azaz 50 000 Ft felett volt. Bár az ünnepi zsúfoltság már elmúlt, fontosnak tartjuk elmondani, hogy bevásárlás során táskájukat ne hagyják őrizetlenül a bevásárló kocsiban, még akkor sem, ha a kocsi mellett tartózkodnak. Az elkövetők másodpercek alatt ki tudják használni, ha nem figyelnek az értékeikre. Ezen kívül az autóban se hagyják értékeiket őrizetlenül, mialatt a csomagtartóba pakolnak. Inkább legyen a táskájuk pakolás közben is a vállukon, mert nem is gondolnák, milyen gyorsan megtörténik a baj. Pénztárcájukat, telefonjaikat soha ne tegyék a táska külső zsebébe vagy a farmer hátsó zsebébe, mert a zseblopások elkövetői kifejezetten keresik ezeket az áldozatokat. Inkább helyezzék el azokat a táska belső részén lévő zsebekbe vagy a kabátjuk, ruházatuk belső zsebeibe, ahol nem tudnak hozzáférni az értékekhez.

 

Az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek a rendőreink. A Szentendrei Rendőrkapitányság eljárást folytat V. Péter és V. Gábor ellen állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint 2012. szeptember elejétől fogva ismeretlen személyek Szigetmonostor- Horány külterületén lévő erdős területen a vadak vonulási útvonalán több hurkot is elhelyeztek, amibe az arra vonuló állat, ha belelépett, akkor azt megfojtotta. Ily módon több vadat, jellemzően őzet ejtettek el, melyet a vadászatról szóló törvény tilt, ráadásul alkalmas arra, hogy az állatnak különös szenvedést okozzon. 2012. december 27-én a szigetmonostori körzeti megbízott tudomására jutott, hogy a hurkokat V. Péter 51 éves és V. Gábor 54 éves szigetmonostori lakosok helyezték el, ezért házkutatást tartottak náluk a rendőrök, ennek során kb. 30 kg vadhúst és több, az állatok elejtésére szolgáló, mindkét végén hurkolt drótfonatot foglaltak le. Az elkövetőket a szentendrei nyomozók előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki, a cselekmény elkövetését mindketten elismerték.

 

Kérjük Önöket, osszanak meg velünk minden olyan információt, mely a bűncselekmények visszaszorítását, a nyugalom és biztonság erősítését teszi lehetővé.

 

Szentendrei Rendőrkapitányság 06-26/310-233                 

szentendrerk@pest.police.hu

 

Segítsenek, hogy segíthessünk.


Forrás, fotó: Szentendrei Rendőrkapitányság

                                                               

 

 


További hírek

  Kannibálkommunikáció és a polgári humor
2020. 10. 24. 18:01 hirhatar.hu
  Gulyás szerint értük tüntettek, nem ellenük
2020. 10. 24. 18:01 hirhatar.hu
  Tízezres tömeg tüntetett Budapesten október 23-án az SZFE mellett, a kormány ellen
2020. 10. 24. 18:01 hirhatar.hu
  Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri- és sportrendezvényeken Magyarországon
2020. 10. 23. 13:33 hirhatar.hu
  Gyakornokból rögvest konzul lett a kormánypárti képviselő lánya
2020. 10. 23. 13:33 hirhatar.hu
  Szünetel a mohácsi intenzívosztály – minden alkalmazott karanténban
2020. 10. 21. 19:25 hirhatar.hu
  Iványi Gábor kollégiumi helyeket, ebédet és iskolát adna az SZFE-seknek
2020. 10. 20. 20:12 hirhatar.hu
  Hideg van, fűtés nincs az új, 205 milliárdért vett emeletes MÁV-vonatokon
2020. 10. 20. 20:12 hirhatar.hu
  Kovács Ákos mellett jelentős összegből rendezhet tévéfilmet Bayer Zsolt
2020. 10. 20. 20:12 hirhatar.hu
  Az utolsó aranyló őszi napon a Mátrában jártunk
2020. 10. 17. 17:53 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport