SZENTENDREI HÍRHATÁR - Szentendre Rend-trend április

SZENTENDREI HÍRHATÁR
   
 2020.06.01.
 Hétfő
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 05. 02. 13:45     


Szentendre Rend-trend április
Megérkezett a Szentendrei Rendőrkapitányság legújabb kiadványa, amelyben az áprilisi aktuális információkat olvashatják.

Megérkezett a Szentendrei Rendőrkapitányság legújabb kiadványa, amelyben az áprilisi aktuális információkat olvashatják.

 

Iskolarendőreink munkájáról

 

2008. szeptember 1-jén az Országos Rendőr-főkapitányság meghirdette az iskolarendőr programot, melynek az a célja, hogy a rendőrség közelebb kerüljön az ifjúsághoz és ettől „pozitív rendőr-kép” alakuljon ki a gyermekekben, szülőkben, pedagógusokban.

 

Április 5.-én a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai egyeztető fórumon fogadták a Rendőrkapitányság illetékességi területén található iskolák igazgatóit, gyermek- és ifjúságvédelmi felelőseit, ahol szó esett az összehangolt jövőbeni munkáról is. 

 

Iskolarendőri tevékenységet 15 körzeti megbízott lát el a Szentendrei Rendőrkapitányság állományából. Minden tanintézménnyel egy-egy rendőr áll napi kapcsolatban. Áprilisban az iskolarendőrök Szentendre, Pomáz, Budakalász, Visegrád és Tahitótfalu iskoláiban bűnmegelőzés és közlekedésbiztonság témakörben tartottak előadást. Fontos információkkal szolgáltak a közlekedés veszélyeiről is a diákoknak. Az iskolai fogadó órákon, szülői értekezleteken is részt vesznek, így a szülők kérdéseikkel, kéréseikkel hozzájuk fordulhatnak, és egész tanévben rendelkezésre állnak. Az iskolarendőr telefonszáma a gyerekek üzenő füzetébe is bekerül, így a szülők számára könnyen elérhető. Az iskolarendőröknek lehetőségük van arra is, hogy az osztályfőnöki órák keretében tartsanak előadást.

 

Motorosok figyelem!

 

Tavasszal egyre több Pest megye útjain a motorkerékpáros. A rendőrkapitányság felhívja a motorosok figyelmét, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat. A nem megfelelő sebesség megválasztásával, nem csak saját maguk életét és testi épségét veszélyeztetik, hanem a közlekedés többi résztvevőinek a biztonságát is. A felelőtlen száguldozás, gyakran követel emberéleteket, ezért néhány hasznos tanács a motorosoknak: a bukósisak használata lakott területen belül, és lakott területen kívül egyaránt kötelező. A járművön legyen megfelelő világító berendezés. A hónapokig garázsban tartott motor műszaki átvizsgálása elengedhetetlen, felkészítés nélkül a motor vezetői bajba kerülhetnek. Alkoholfogyasztás a motorvezetőknek is tilos!

 

Az ittas vezetők nem mentesülnek a büntetés alól

 

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén ittas járművezetés vétség elkövetése miatt márciusban két esetben történt bíróság elé állítás. Az egyik esetben 250 óra közérdekű munkát, a másik esetben 500 000 Ft pénzbüntetést és 1 év 4 hónap járművezetéstől eltiltást szabott ki az illetékes bíróság. Ne üljenek volán mögé, ha alkoholt fogyasztottak!

 

Városi Baleset Megelőzési Bizottság

 

2013. április 10-én megtartotta alakuló ülését Szentendre Város Baleset Megelőzési Bizottsága. Az újjáalakult bizottságot 5 rendőr 4 civil alkotja, és a rendőrség munkáját segítik. A cél a városi gyalogos kerékpáros közlekedés biztonságossá tétele, a gyalogosbalesetek, az ittas vezetés, és a sebesség túllépés számának csökkentése.

 

A tavasz a kirándulások évszaka, vigyázzanak értékeikre

 

A tavaszi hónapok beköszöntével hétvégenként a kirándulás, a szabadban töltött órák mellett dönt a család. A kirándulóhelyek szomszédságában található őrzés nélküli parkolókat sokan veszik igénybe. A gépkocsi feltörésének megelőzése érdekében néhány fontos tanács: soha ne hagyjanak értéktárgyat a gépkocsiban látható helyen. Személyes okmányokat, táskát, pénztárcát, lakáskulcsot mindig vegyék magukhoz. Az utastérben ne maradjon mobiltelefon, csomag és kabát sem, ha az autót elhagyják. Ha csak pár percre szállnak ki, akkor is mindig vegyék ki az indítókulcsot, az ablakot húzzák fel, zárják be az ajtókat, a riasztót kapcsolják be.                                                                                                                                                                                                 

 

Trükkös tolvajok jártak településeinken

 

2013. március 20-án négy személy őrizetbe vételére került sor. L. György, K. Attila, L. Róbert és P. Béláné székesfehérvári lakosok megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2013. március 14-én egy budakalászi áruház parkolójában leállított személygépkocsi nyitott utasteréből eltulajdonították a tulajdonos pénztárcáját, amikor a vásárló a bevásárlókocsit visszatolta a helyére. Az elkövetők számlájára írható több hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése is az ország területén. A Szentendrei Rendőrkapitányság előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatására.

 

Néhány hasznos tanács, amely megnehezíti a bajba jutás lehetőségét: az elkövetői kör egy része az autóúton, autópályán közlekedőket szúrja ki magának. Gyakran műszaki hibára hivatkozva, vészvillogóval leállítják gépkocsijukat a leálló sávban, majd jelzik az autósoknak, hogy bajba kerültek. A segítőkész, gyanútlan sofőr megáll gépkocsijával, és miközben a hiba okát próbálja kideríteni, nyitott autójából észrevétlenül megfosztják értékeitől.

 

Másik elkövetési módszer, hogy szándékosan sérülést okoznak a gépkocsi kerekén az elkövetők, majd figyelik, követik az autót.  A sofőr megáll amikor észleli a hibát és kereket cserél. Közben a tettesek a nyitva maradt kocsiajtóhoz mennek, és ellopják értékeket.   

 

Figyeljenek arra is, hogy miközben a garázsukból kiállnak, majd visszamennek a garázsajtót bezárni, ne hagyják az autóban a kulcsot. Erre szakosodott tolvajok kifigyelhetik, beszállnak az autóba, és elhajtanak vele.

 

Az elkövetők módszereinek tárháza igen gazdag, óvatosan kezeljük a hozzánk segítségért fordulókat. Minden esetben zárja be a gépjármű ajtaját, ha elhagyja azt!

 

A szentendrei nyomozók bravúros elfogása

 

A Szentendrei Rendőrkapitányság nyomozói 2013. április 8.-án sikeresen elfogták azt a három férfit, akik Szentendre, és a szomszédos települések házairól vörösréz ereszcsatornát tulajdonítottak el az elmúlt hónapokban. A színesfémet értékesítették B. András tahitótfalusi lakosnak, aki illegális lerakóhelyet működtetett. T. Viktor, Sz. Viktor és G. M. gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

 

PEST MEGYEI RENDŐR – FŐKAPITÁNYSÁG

SZENTENDREI  RENDŐRKAPITÁNYSÁG

2000 SZENTENDRE, DÓZSA GYÖRGY ÚT 6/A.

szentendrerk@pest.police.hu

TEL.:  06-26/ 310-233


További hírek

  Schmitt Pál nem helyesírást tanít az új, Orbán Ráchel-közeli diplomataakadémián – havi 250 ezret fizetnek a diákoknak
2020. 05. 29. 20:25 hirhatar.hu
  Élőben közvetítette a CNN, amint letartóztatják a stábját Minnesotában
2020. 05. 29. 20:25 hirhatar.hu
  Hajdú Péter lekapcsolja Mészárosné tévéjében Szulák Andreát és Várkonyi Andreát
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Hajdú Péter lekapcsolja Mészárosné tévéjében Szulák Andreát és Várkonyi Andreát
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Mi lesz akkor, ha ez a kormányzás sosem érhet véget...?
2020. 05. 27. 19:42 hirhatar.hu
  Meghalt Roger Moore
2020. 05. 27. 13:06 hirhatar.hu
  A neonáci párt kivégeztetné a Deák téri gyilkosság elkövetőjét
2020. 05. 26. 20:27 hirhatar.hu
  Kásler hazudik – távoznia kell a kormányból
2020. 05. 25. 10:34 hirhatar.hu
  Állatkerti belépőket kaptak pénzjutalom helyett az egészségügyi dolgozók
2020. 05. 25. 10:34 hirhatar.hu
  Botka László is aláírta Karácsony Gergely követeléseit
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport