SZENTENDREI HÍRHATÁR - Szentendre rend-trend

SZENTENDREI HÍRHATÁR
   
 2019.05.19.
 Vasárnap
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 07. 05. 09:28     


Szentendre rend-trend
Szentendre rend-trend címmel adott ki egy összefoglaló kiadványt júliusban a Szentendrei Rendőrkapitányság.

Szentendre rend-trend címmel adott ki egy összefoglaló kiadványt júliusban a Szentendrei Rendőrkapitányság.

 

Ez a kiadvány tartalmazza, hogy az elmúlt időszakban milyen események történtek, mivel foglalkozott a kapitányság Visegrádtól Budakalászig a Dunakanyarban.

 

A hosszú és nagyon meleg időszaknak köszönhetően sokan keresik fel a strandokat, tavakat. Ezzel együtt megszaporodtak ezeken a helyeken a bűncselekmények is. Legjellemzőbb a gépkocsifeltörés, zseblopás, egyéb értékek eltulajdonítása. A rendőrség felhívja mindenki figyelmét, hogy a lopásos bűncselekmények elkerülhetőek. Egyrészt azzal, ha nem visznek magukkal telefont, fényképezőgépet, nagyobb mennyiségű készpénzt, másrészt azzal, ha nem hagyják őrizetlenül a holmijaikat. Próbálják meg elkerülni azokat a helyzeteket, - nyitva hagyott, vagy értéket tartalmazó gépkocsi, felügyelet nélkül a parton hagyott személyes holmi, - amelyek kínálják a lehetőséget az ezeket figyelő potenciális elkövetők számára.

 

Korábbi cikkünkben felhívtuk már a figyelmüket, de a kiadvány is tartalmazza, hogy az Omszki tó és a Luppa tavak környéke üzemi terület, így ezeket megközelíteni, és a tavakban fürdeni tilos. Egyetlen kivétel az Omszki tónál az engedélyezett vizisípálya használata. Nem véletlenül tiltják ezeken a helyeken a fürdőzést. Hirtelen mélyülnek, a megszokott vizeknél hidegebbek. Ha valaki nem tud úszni, könnyen veszélybe kerülhet, mint ahogy az is, aki felhevült testtel, vagy ittas állapotban megy a vízbe. Minden évben történnek tragikus balesetek, amelyek elkerülhetőek lennének.

 

Lopások történhetnek a lakásokban is, ha a nagy meleg miatt nyitva hagyjuk az ajtót, ablakot. A besurranók kihasználják ezeket a helyzeteket. Mindenki igyekezzen vigyázni az értékeire, odafigyelni a szomszédaira. Ha bármi gyanúsat észlelnek, vagy olyan információjuk van, amely segíthet egy bűncselekmény nyomozásában, azt hozzák a rendőrség tudomására.

 

Ilyenkor különösen vigyázni kell a gyerekekre. Lehetőleg ne hagyják az út mellett szabadon játszani őket, nehogy kiszaladjanak egy autó elé. Ha bicikliznek, ellenőrizzék a bicikli műszaki állapotát. Legyen védőfelszerelésük, láthatósági mellényük, ami megóvhatja őket egy balesettől. Autósként is nagyon figyeljenek az esetleg figyelmetlenül bicikliző gyerekekre. 

 

Júniusban fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök. Említést érdemel az az eset, amelyet a közterületen szolgáló kollégák egy nap alatt megoldottak. A kapitányság területéről eltulajdonítottak egy zárt udvar garázsában tárolt motorkerékpárt, ezt a tulajdonos délelőtt bejelentette a rendőrségen. Az elkövetőt a visegrádi járőrök észrevették, amikor hazafelé tartott az ellopott motorral. Ezért a tulajdonos  nem sokkal később visszakaphatta a motorját.

 

A külföldi társszervekkel is jó a kapcsolat és az együttműködés. Az ő jelzésük alapján talált a rendőrség egy magánlakás garázsában 4 darab nagy értékű gépkocsi. Mindegyik külföldi rendszámú és hármat Németországban köröztek. Összértékük körülbelül 80 000 000 Ft. A Szentendrei Rendőrkapitányság orgazdaság miatt folytatja az eljárást a magánlakást bérlő személyekkel szemben, a Szentendre Városi Bíróság pedig a fogvatartásukat rendelte el.

 

A Tahitótfalu Rendőrörs munkatársai olyan személyeket fogtak el, akik 2012-ben Kisoroszi területén hétvégi házakat törtek fel. Főleg barkácseszközöket és kerti kisgépeket tulajdonítottak el, de elvittek mindent, ami mozdítható és eladható. A Szentendrei Rendőrkapitányság folytat eljárást a 3 elkövetővel szemben, betöréses lopás és más bűncselekmények miatt. Egy elkövető előzetes letartóztatásba került.

 

A kábítószerrel való visszaélés is gondokat jelent a Szentendre Rendőrkapitányság területén. Leginkább a marihuána, - más néven füves cigi, - fordul elő, és elsősorban a fiatalokat érinti. A járőrök az elmúlt időszakban két esetben is találtak nagyobb mennyiségű olyan kábítószert, amelyből a füves cigaretta készül. Ezt a mennyiséget valószínűleg nem saját részre, hanem eladásra szánták. Figyeljenek oda a gyerekekre, mert nem csak a szórakozóhelyeken, hanem iskolákban, közterületeken is divatossá vált a kábítószer fogyasztása. A törvény egyre szigorúbban bünteti a kábítószerrel való visszaélélst, káros az egészségre, függőséget okoz, sőt, kábítószer hatása alatt elkövethetnek olyan bűncselekményeket, amelyeket máskor nem tennének meg.

 

Nyáron számos rendezvény lesz Szentendrén és a környező településeken. Itt is ügyeljenek az értékeikre és egymásra. Az utakon legyenek türelmesek, és azonnal jelezzék a rendőrségnek, ha bűncselekményt vagy más gyanús eseményt észlelnek. A rendezvények idején fokozott ellenőrzéseket fog végrehajtani az utakon és a közterületeken a Szentendre Rendőrkapitányság a bűncselekmények és balesetek megelőzése érdekében.

 

A Szentendre Rendőrkapitányság kéri Önöket, osszanak meg velük minden olyan információt, mely a bűncselekmények visszaszorítását, a nyugalom és biztonság erősítését teszi lehetővé. Segítsenek, hogy segíthessenek.

 

forrás: Szentendre Rendőrkapitányság


További hírek

  Aljasan tudatos cinizmussal nyilatkozott Kövér hidegen a melegekről
2019. 05. 17. 12:04 hirhatar.hu
  Tiborcz „aktját” is letiltotta a Facebook
2019. 05. 17. 12:04 hirhatar.hu
  Orbán ötmilliárdot tol csendben a látványpékség TEK zsebébe
2019. 05. 17. 09:56 hirhatar.hu
  Kormánykampány sültbolondoknak – légy hazafi, rettegj a migránshordáktól
2019. 05. 16. 18:01 hirhatar.hu
  Ajtót mutatott az RTL a nemzeti radikális (lánykori nevén neonáci) mozgolódás reklámkampányának
2019. 05. 16. 17:30 hirhatar.hu
  Kubatov helyi monstrevállalkozót indít Botkára Szegeden
2019. 05. 16. 17:01 hirhatar.hu
  Milyen jelentése van a karikagyűrűnek és honnan származik?
2019. 05. 16. 15:00 hirhatar.hu
  Idei kedvenc táskád a Living Coral színben pompázik
2019. 05. 16. 15:00 hirhatar.hu
  Villamosenergia nélküli kültéri világítás megoldások
2019. 05. 16. 15:00 hirhatar.hu
  Kell a hely a NER-hordának – a bunkók mégis kitakarítják évszázadok után a várból a történelmi könyvtárat
2019. 05. 15. 17:07 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport