SZENTENDREI HÍRHATÁR - Nyílt nap Szentendrén a Rendőrkapitányságon

SZENTENDREI HÍRHATÁR
   
 2018.12.16.
 Vasárnap
Ma Etelka napja van.
Holnap Lázár napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 05. 11. 22:14     


Nyílt nap Szentendrén a Rendőrkapitányságon
Gyerekzsivajtól volt hangos pénteken délelőtt a Szentendrei Rendőrkapitányság épülete. Iskolai osztályok látogathatták meg, és nézhették végig a különböző helyiségeket, eszközöket, járműveket és fegyvereket.

Gyerekzsivajtól volt hangos pénteken délelőtt a Szentendrei Rendőrkapitányság épülete. Iskolai osztályok látogathatták meg, és nézhették végig a különböző helyiségeket, eszközöket, járműveket és fegyvereket.

 

A gyerekeket láthatóan lázba hozta a lehetőség, hogy megismerkedhetnek a kapitányság munkájával. Csillogó szemmel és érdeklődve figyeltek, amikor elmondták nekik, mit látnak, láthatnak. A jó szervezésnek köszönhetően a gyerekcsoportok különböző helyszíneken váltották egymást, így mindenki jól láthatott, hallhatott, esetleg kipróbálhatott mindent.

 

Hét helyszínen zajlott a program.

 

1. A tanácsteremben Kovács László rendőr alezredes, mb. kapitányságvezető tartott bűnmegelőzési tanácsadást a gyerekeknek. Többek között beszélt a kábítószer veszélyeiről, arról, hogy a függőség lehetőségén túl azért olyan veszélyes, mert nem ellenőrzött. Így akár egyszeri alkalommal is életveszélyes lehet. Elmondta, hogy vigyázzanak a gyerekek a személyes adataikra, mert amit kiadnak magukról a közösségi oldalakon, egyrészt teljesen soha nem távolítható el, másrészt visszaélhetnek ezekkel az adatokkal. 

 

2. Itt  bemuttatták a gyerekeknek az ujjlenyomatvétel folyamatát, az azonosítást. Boldogan nyomkodták ujjaikat a megfelelő fóliára, és várták, hogy kirajzolódjon rajta az ujjlenyomatuk.

 

3. A harmadik helyszín láthatóan nagyon jó móka volt. Az eddig csak  filmekből ismert azonosító helyiség két szobájában hol látható volt a másik társaság, hol nem, a fényektől függően. A speciális tükör-üveg hol a másik szobában lévőket, hol saját magukat mutatta.

 

4. Ezen a helyszínen bemutatták a gyerekeknek az előállító helyiséget. Félelmetes volt a nagy, vastag vasajtó, a rögzített padok, a sivár cella. A gyerekek véleménye egyöntetűen az volt, hogy ide nagyon nem szeretnének bekerülni. Meghallgatták, hogyan működik az ügyelet, mi az útja a telefonon érkező bejelentéseknek.

 

5. Kutyás bemutatót is láthattak a gyereke. Különböző dolgokat hallhattak a rendőrkutyákról. Megtudtuk, hogy a  kis keverék kutyát Mázlinak hívják, hogy Dunakeszin van kutyaiskola, és hogyan tesztelik a kutyákat, alkalmasak-e a feladatra. Mázli megkereste a bólya alá eldugott teniszlabdát, és türelmesen várakozott amíg nem volt feladat. Megtudtuk, hogy régen inkább német juhászkutyák voltak a rendőrségnél,de  ma már ez nem jellemző. Minden kutyának van egy saját kártyája, amin szerepelnek az adatai, és az, hogy hány fogása volt.

 

6.  Kerékpáros ügyességi pályán próbálhatták ki magukat a gyerekek. Hamar kiderült, hogy szlalomozni, időben megállni, vagy pontos és szűk útvonalon kanyarodni nem is olyan egyszerű. Ezen a helyszínen megismerkedhettek a gyerekek a sebességmérő berendezéssel is, amit futással tesztelhettek.

 

7. A rendőrségi járművek, a fegyverek nem csak a fiúkat hozták lázba. Néhányan kipróbálták a terpszínű sminket, a bilincset. A rendőrmotorra felülni nagyszerű érzés, és kiderült, hogy a sziréna az autóban is éppen olyan hangos, mint kívül.

 

A programban résztvevő rendőrök igyekeztek mindenben segíteni, minél több információt adni a diákoknak, és türelmesen válaszoltak a kérdéseikre. Összességében elmondható, hogy nagyszerű, vidám és érdekes programon vehettek részt a gyerekek. Köszönet érte a szentendrei Rendőrkapitányság munkatársainak.

 

A nyílt napról készült képeket megtekinthetik a Galéria menűpont alatt>

 

 

 

 


További hírek

  Múltidéző: Még csak 49 éves lenne az első Miss Hungary
2018. 12. 15. 14:08 hirhatar.hu
  Botka beleáll: A rabszolgatörvény elleni bojkottra szólítja az önkormányzatokat
2018. 12. 15. 12:05 hirhatar.hu
  Veszprém mellett döntöttek
2018. 12. 15. 02:12 pecsi-hirhatar.hu
  Jászapáti Petra magát is meglepte a győzelmével
2018. 12. 14. 20:58 szegedi-hirhatar.hu
  Pintér: A demokráciát rendbontók zavarták meg
2018. 12. 14. 16:34 hirhatar.hu
  Bródy nemzetközi antifasiszta díjat kap Rómában
2018. 12. 14. 16:23 hirhatar.hu
  Brutálisabb jövőt jósol, mint a rabszolgatörvény a felállítandó közigazgatási bíróság
2018. 12. 14. 16:13 hirhatar.hu
  Míg az utcára figyelünk, történt egyéb botrány is a törvényhozásban
2018. 12. 14. 16:13 hirhatar.hu
  Felébredt Szili Katalin is és megnyugtatta a kárpátaljai magyarságot, hogy mellette áll
2018. 12. 13. 13:03 hirhatar.hu
  Böjte atya nem a kemény migránsoktól fél, hanem a puha keresztényektől
2018. 12. 13. 13:03 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport